Gratis bezorging in Amsterdam vanaf 75 euro

Gratis verzending vanaf 100 euro

Wijnblog

Wijn en kunst

Het proces van wijnmaken is terug te brengen tot het scheikundige proces waarin moleculen een transformatie doorgaan waar een heel nieuwe materie uit ontstaat. Op zich zouden we kunnen zeggen dat dat al bewonderenswaardig genoeg is, maar bij wijn zit de magie buiten het wetenschappelijke gedeelte uiteraard ook in de ervaring eromheen. In deze blog willen wij op een speelse manier filosoferen over hoe wijn en kunst met elkaar verweven zijn en wellicht meer stof tot nadenken geven.

Lees meer

Film en wijn, de perfecte combi!

Wanneer ik een vrije avond heb, kijk ik heel graag naar een goede film met een goed glas wijn…wist je dat er ook heel veel goede films over dit lekkere drankje gaan? Zie hier wat kijktips ale nooit genoeg kunt krijgen van wijn!

Lees meer

Hoe lees je een wijnetiket?

Alle informatie op een wijnetiket kan soms duizelingwekkend zijn. Voor een volledig begrip van ieder etiket is behoorlijk wat kennis nodig, maar richtlijnen zijn wel te geven. In deze blog hebben wij een beknopte uitleg geschreven met wat tips om jullie iets meer houvast te geven en hoe je kennis verder uit te breiden.

Lees meer

Wat zijn tannines in wijn en hoe beïnvloeden ze de smaak?

Wat zijn tannines en hoe beïnvloeden ze de smaak van wijn? Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Niet gek aangezien het een van de belangrijkste elementen is waar op wordt gelet als het om rode en oranje wijn gaat! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vind je tannines net zo goed in blauwe als in witte druivensoorten. In deze blog gaan wij dieper in op dit onderwerp door jullie een waaier aan informatie te geven over de oorsprong, functie en smaak van tannines!

Lees meer

Wijnkwaliteit

De prijzen van de verschillende wijnen lopen bij Cave de l’Est flink uiteen en dat roept natuurlijk de vraag op: is de hoger geprijsde wijn ook beter dan de lager geprijsde wijn? En hoe proef je dit dan? De prijs van de wijn is naast de kwaliteit ook terug te voeren op de populariteit, de schaarste, het gebied waar de wijn vandaag komt en nog vele andere factoren. Dit keer richt ik me op het verschil in kwaliteit en hoe dit verschil te herkennen is.

Lees meer

Wat kun je van een wijnproeverij bij Cave de l'Est in Amsterdam verwachten?

Iedere maand wordt er bij Cave de l’Est een wijnproeverij georganiseerd over een variërend onderwerp. Het overkoepelende thema is terroir: alle unieke eigenschappen van een bepaalde plek die zijn invloed hebben op de wijn. Oftewel, wat maakt de wijn uniek?

Lees meer

Oostenrijk: kwaliteitsimpuls door schandaal

Oostenrijkse Grüner Veltliner is populair onder Nederlandse wijnliefhebbers en de Oostenrijkse vlag bovenop een schroefdop of capsule staat voor veel mensen garant voor kwaliteit. Nog geen 30 jaar geleden stond Oostenrijkse wijn echter in een veel slechter daglicht. Hoe kan deze perceptie in zo een korte tijd zijn omgeslagen?

Lees meer

Wijn-Spijs

De ideale plek om van een mooie fles wijn te genieten is in mijn ogen de eettafel. Met goed gezelschap en een mooi gerecht dat met toewijding is gemaakt is wijn het smeermiddel voor de sfeer. Het is fantastisch wanneer het eten en de wijn dan ook nog eens op elkaar aansluiten.

Lees meer

Wat doet een wijnmaker eigenlijk in de wintermaanden?

Na de oogst aan het einde van zomer verkleuren de bladeren en vallen uiteindelijk af. Alleen het hout blijft over en de druivenstok gaat in slaapstand. Ondergronds groeien de wortels wel degelijk door en nemen voedingsstoffen op die later in het seizoen hard nodig zijn. Hoe ziet het leven van een wijnboer er in deze tijd van het jaar uit?

Lees meer

Pretoriusstraat, dé leukste winkelstraat van Amsterdam-Oost

De meeste mensen weten allerlei leuke winkels en cafés in Amsterdam-Oost al jaren goed te vinden, een buurt in opkomst. Een straat die je echt in de gaten wilt houden als je eens lekker wilt winkelen of borrelen in Amsterdam-Oost, is de Pretoriusstraat waar zich steeds meer leuke kleine zaakjes zijn gaan vestigen de laatste tijd.

Lees meer

Duurzaamheid in de wijnwereld

Er zijn nogal wat termen in de wijnwereld die duurzaamheid impliceren en nog meer certificerende instanties met bijbehorende labels die toezien op de beloftes die producenten doen aangaande hun werkwijze.

Lees meer

Wat is wijn waard?

Pratend over wijn, met name wanneer het over een specifieke fles gaat, wordt regelmatig de vraag gesteld: “is deze wijn zijn geld waard?” Een volledig terechte vraag natuurlijk, maar zonder een mogelijk antwoord.

Lees meer

Wat is eigenlijk het verschil tussen Champagne en Cava?

"Cave de l’Est is gespecialiseerd in Cava", zo werd ik vorig jaar geïntroduceerd in een leuk stukje in de krant. Naar mijn idee heb ik inderdaad een uitzonderlijk assortiment aan Cava's, maar onterecht wordt mij soms een voorkeur voor deze mousserende wijn boven Champagne toegedicht. Wel vind ik dat je in het geval van Cava veel waar voor je geld krijgt...

Lees meer


Ben je 18 jaar of ouder?

Wij willen graag zeker weten dat onze producten alleen bij meerderjarige terecht komen. Ben je 18 jaar of ouder?