De ideale plek om van een mooie fles wijn te genieten is in mijn ogen de eettafel. Met goed gezelschap en een mooi gerecht dat met toewijding is gemaakt is wijn het smeermiddel voor de sfeer. Het is fantastisch wanneer het eten en de wijn dan ook nog eens op elkaar aansluiten.
Lees meerNa de oogst aan het einde van zomer verkleuren de bladeren en vallen uiteindelijk af. Alleen het hout blijft over en de druivenstok gaat in slaapstand. Ondergronds groeien de wortels wel degelijk door en nemen voedingsstoffen op die later in het seizoen hard nodig zijn. Hoe ziet het leven van een wijnboer er in deze tijd van het jaar uit?
Lees meerDe meeste mensen weten allerlei leuke winkels en cafés in Amsterdam-Oost al jaren goed te vinden, een buurt in opkomst. Een straat die je echt in de gaten wilt houden als je eens lekker wilt winkelen of borrelen in Amsterdam-Oost, is de Pretoriusstraat waar zich steeds meer leuke kleine zaakjes zijn gaan vestigen de laatste tijd.
Lees meerEr zijn nogal wat termen in de wijnwereld die duurzaamheid impliceren en nog meer certificerende instanties met bijbehorende labels die toezien op de beloftes die producenten doen aangaande hun werkwijze.
Lees meerPratend over wijn, met name wanneer het over een specifieke fles gaat, wordt regelmatig de vraag gesteld: “is deze wijn zijn geld waard?” Een volledig terechte vraag natuurlijk, maar zonder een mogelijk antwoord.
Lees meer"Cave de l’Est is gespecialiseerd in Cava", zo werd ik vorig jaar geïntroduceerd in een leuk stukje in de krant. Naar mijn idee heb ik inderdaad een uitzonderlijk assortiment aan Cava's, maar onterecht wordt mij soms een voorkeur voor deze mousserende wijn boven Champagne toegedicht. Wel vind ik dat je in het geval van Cava veel waar voor je geld krijgt...
Lees meer