Gratis bezorging in Amsterdam vanaf 75 euro

Gratis verzending vanaf 100 euro

Over ons

Over Cave de l'Est
Het assortiment van Cave de l'Est bestaat uit unieke wijnen die nergens anders gemaakt kunnen worden dan op die ene plek. Zoveel elementen bepalen de uiteindelijke smaak van de wijn en de beleving van degene die ervan geniet: de bodem, het klimaat, de plaatselijke cultuur, de traditie. Maar ook de aanwezigheid van een goede universiteit, de vele keuzes die een wijnmaker ter beschikking staan, de keuzes van zijn buurman. En dan te bedenken dat iedere jaargang anders is, klimaatverandering steeds meer de stijl van de wijn beïnvloedt en de smaak van de wijndrinkende wereld continue verandert.

Daarom is bij Cave de l’Est wijn zoveel meer dan de vloeistof in je glas. Met dezelfde passie waarmee we alle verhalen tot ons hebben genomen maken we je deelgenoot van deze wondere wereld aan wijn. Maar wanneer het maar even kan zullen we de wijnboeren die verantwoordelijk zijn voor onze bijzondere wijnen uitnodigen in de winkel zodat ze zelf het verhaal kunnen vertellen.

Iedereen die bij Cave de l’Est binnenstapt loopt naar buiten met het gevoel een passende wijn gevonden te hebben. Daarom zijn er wijnen in uiteenlopende prijsklassen te vinden, met vele verschillende smaakstijlen van over de hele wereld.

Winkel Cave de l'Est
Erik van de Lustgraaf Cave de l'Est

Over Erik van de Lustgraaf
Erik is opgegroeid in een gezin waar bijzondere wijn en goed eten een logisch onderdeel zijn van een gezellige avond. Al op jonge leeftijd fascineerde hem vooral dat gezellige drankje waar zoveel soorten van waren, ook al zat proeven er op die leeftijd natuurlijk nog niet bij. De vraag: ‘wat wil je later worden’ beantwoordde hij al wel met ‘sommelier’.

Tijdens zijn verstandige keuze om rechten te studeren en te genieten van het studentenleven legde hij zich ook toe op het vergaren van wijnkennis. Na het afstuderen bleek het overtuigen van advocatenkantoren dat zijn passie voor de advocatuur groter was dan zijn passie voor wijn onmogelijk. Daarom besloot hij te solliciteren bij Pallas Wines, de importeur van wijnen waarin herkomst (‘terroir’) de belangrijkste factor is.

Na 8 jaar ervaring als accountmanager van Pallas Wines, het behalen van WSET Diploma Course (level 4) ‘pass with Merit’, de cursus Wijnproefkunde (Oinos) en de cursus Wijn en Spijs (Academie voor Gastronomie) vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging: zelf ondernemen in zijn geliefde Amsterdam-Oost!Ben je 18 jaar of ouder?

Wij willen graag zeker weten dat onze producten alleen bij meerderjarige terecht komen. Ben je 18 jaar of ouder?