Gratis bezorging in Amsterdam vanaf 75 euro

Gratis verzending vanaf 100 euro

Film en wijn, de perfecte combi!

Auteur
Erik van de Lustgraaf
Gepubliceerd op
April 2024
Film en wijn, de perfecte combi!

Wanneer ik een vrije avond heb, kijk ik heel graag naar een goede film met een goed glas wijn…wist je dat er ook heel veel goede films over dit lekkere drankje gaan? Zie hier wat kijktips ale nooit genoeg kunt krijgen van wijn!

Sideways (2004): Dit komedie-drama, geregisseerd door Alexander Payne, volgt twee vrienden op een roadtrip door het wijnland Californië. Het verkent hun relaties, persoonlijke strijd en hun liefde voor wijn.

Bottle Shock (2008): Deze film, geregisseerd door Randall Miller, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 1976 Judgment of Paris wijnwedstrijd. Het toont de reis van een Californisch wijnhuis dat het opneemt tegen Franse wijnen en onverwacht als winnaar uit de bus komt.

A Good Year (2006): Deze romantische komedie, geregisseerd door Ridley Scott en gebaseerd op de roman van Peter Mayle, heeft Russell Crowe in de hoofdrol als een Londense bankier die een wijngaard in de Provence erft. De film verkent zijn transformatie als hij de geneugten van het Franse platteland en het wijnmaken ontdekt.

Somm (2012): Somm, een documentaire geregisseerd door Jason Wise, volgt vier sommeliers terwijl ze zich voorbereiden op het prestigieuze Master Sommelier examen. De film geeft inzicht in de intense wereld van wijnproeven en de toewijding die nodig is om een meester te worden.

Erik van de Lustgraaf

Red Obsession (2013): Deze documentaire, verteld door Russell Crowe, onderzoekt de groeiende vraag naar Bordeaux-wijnen, vooral uit China. Er wordt ingegaan op de economische en culturele aspecten van de wijnindustrie.

A Year in Burgundy (2013): Deze documentaire, geregisseerd door David Kennard, biedt een kijkje in het leven van verschillende Bourgondische wijnproducenten door de seizoenen heen. Het biedt een diepgaande blik op het wijnmaakproces en de uitdagingen waarmee de wijnmakers worden geconfronteerd.

Mondovino (2004): Mondovino, geregisseerd door Jonathan Nossiter, is een documentaire die de globalisering van de wijnindustrie kritisch onderzoekt. Het onderzoekt de impact van multinationals op de traditionele wijnproductie.

The Judgment of Paris (2008): Deze documentaire, geregisseerd door George M. Taber, vertelt het verhaal van het Oordeel van Parijs in 1976, waar Californische wijnen de wereld schokten door gerenommeerde Franse wijnen te overtreffen in een blinde proeverij.

Over deze Blog

Dit is een blog van Cave de l'Est. Vind je het leuk om content over wijn en terroir ook op je eigen website te delen? Neem contact met ons op voor een samenwerking!Lees alle andere blogs!Ben je 18 jaar of ouder?

Wij willen graag zeker weten dat onze producten alleen bij meerderjarige terecht komen. Ben je 18 jaar of ouder?