Gratis bezorging in Amsterdam vanaf 75 euro

Gratis verzending vanaf 100 euro

Wijnproeverij Amsterdam


Wijnbeleving ontstaat door met elkaar wijn te proeven. Wijnplezier ontstaat door meer over wijn te begrijpen, het liefst in het bijzijn van een wijnmaker. Vandaar dat  Cave de l'Est deze wijnbeleving wil overbrengen door regelmatig wijnproeverijen te organiseren.

Welke proeverij je ook kiest, de avond staat garant voor veel plezier, leuke inhoud en een snelle aanvang van het daadwerkelijke proefgedeelte. Ook is een proeverij op aanvraag mogelijk, zowel bij Cave de l'Est of op locatie. Gebruik de Whatsapp-button op de site voor overleg over de mogelijkheden.

Wijn proeven, genieten & ontdekken

Proeverijen door Erik van de Lustgraaf (DipWSET) vinden bij Cave de l'Est plaats aan een grote houten tafel waar maximaal 14 personen aan kunnen plaatsnemen. We proeven altijd 12 wijnen van hoog niveau die het verhaal van het specifieke onderwerp ondersteunen en aansluiten bij het overkoepelende thema van Cave de l'Est: terroir.  Veel verschillende thema's passeerden al de revue: De Zuid-Afrikaanse wijnrevolutie, Chardonnay, Diversiteit van de Loire, Riesling, Het Nieuwe Spanje, etc.

Deze proeverijen zijn leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn en het leuk vind om minimaal 2 uur naar een verhaal over dit onderwerp te luisteren. De informatie kan technisch zijn, maar altijd uitgelegd op een manier die geen wijnkennis vereist. Samen wijn proeven moet vooral ook leuk zijn!

Zo vaak als mogelijk zullen we bij Cave de l’Est wijnmakers ontvangen om hun wijnen te komen toelichten. Zij weten als geen ander het ware verhaal van hun wijngaard, gebied en cultuur te vertellen. Een proeverij geleid door een wijnmaker biedt een unieke kans om uit eerste hand alles over een wijnhuis of -gebied te weten te komen. Wees er snel bij want deze proeverijen zijn over het algemeen snel uitverkocht!

Gekochte tickets kunnen niet worden geretourneerd of verzet.

Koop hier je tickets!

Lees wat andere mensen zeggen

Een selectie van de ervaringen van andere mensen die je voorgingen (Google Reviews)

Fantasische wijnproeverij gehad over Natuurwijn. Leerzame info en 12 geweldige wijnen geproefd. Als er weer zo'n proeverij is zou ik me meteen inschrijven. Voor beginners en wijnkenners.
Laatst een erg leuke en leerzame wijnproeverij bij Erik gehad! Veel van opgestoken en een gezellige avond gehad. Daarnaast weet Erik mij altijd aan een lekkere wijn te helpen en staat hij altijd open voor een praatje!
Ik heb een super leerzame en leuke wijnproeverij bij Erik mogen doen. Erik heeft veel kennis en zijn passie weet hij goed over te brengen. Absoluut een aanrader dus!

Prijs van de wijnproeverij

De prijs voor een proeverij door Erik van de Lustgraaf schommelt tussen de 40 en 60 euro en is afhankelijk van de te proeven wijnen. Een Champagneproeverij kost daarom meer dan een proeverij over Chenin Blanc. Tickets (maximaal 14 per proeverij) zijn te koop via de onderstaande links.

De aanvang is altijd om 19:30 uur en we proeven over het algemeen tot een uur of 22:00 uur. Er staat wat brood op tafel maar het advies is om van tevoren iets te dineren.

Een proeverij door een wijnmaker kost slechts 15 euro, een echte buitenkans om met uitleg van de wijnmaker zelf de meest bijzondere wijnen te proeven! Zoals gezegd verkopen deze buitenkansjes snel uit, dus wees er gauw bij!

Wijncursus

Cave de l'Est biedt ook in samenwerking met Cloud Wine wijncursussen aan.

Robert van Cloud Wine stelt jou in staat om overal en altijd de juiste wijnkeuze te kunnen maken. Hoe? In zijn wijncursussen geeft hij niet een overvloed aan informatie, maar juist de essentie verpakt in een unieke, praktijkgerichte methode. Een wijncursus waar je wat aan hebt! Nieuwsgierig geworden? Ga naar Cloud Wine voor meer info en tickets.


Welke cursussen zijn er?
De wijnproeverij Level 1: De ideale kennismaking. 1 avond voor €59,00
Wijncursus beginners Level 2: Leg een gedegen basis. 3 avonden voor €199,00
Wijncursus gevorderden Level 3: De ultieme wijncursus. 5 avonden voor €325,00Ben je 18 jaar of ouder?

Wij willen graag zeker weten dat onze producten alleen bij meerderjarige terecht komen. Ben je 18 jaar of ouder?