Gratis bezorging in Amsterdam vanaf 75 euro

Gratis verzending vanaf 100 euro

Wat kun je van een wijnproeverij bij Cave de l'Est in Amsterdam verwachten?

Auteur
Erik van de Lustgraaf
Gepubliceerd op
January 2024
Wat kun je van een wijnproeverij bij Cave de l'Est in Amsterdam verwachten?

Iedere maand wordt er bij Cave de l’Est een wijnproeverij georganiseerd over een variërend onderwerp. Het overkoepelende thema is terroir: alle unieke eigenschappen van een bepaalde plek die zijn invloed hebben op de wijn. Oftewel, wat maakt de wijn uniek?

De avonden beginnen altijd om 19:30, de Engelse versie op vrijdag en de Nederlandse versie op zaterdag. Na een korte introductie van de proevers volgt al snel de eerste (flight/serie) wijn in het glas, een proeverij die begint met een lange introductie zal je bij Cave de l’Est niet meemaken!

Dat betekent niet dat er voor de enthousiastelingen niks te leren is. Aan de hand van de geschonken wijnen en vooral ook door deze te vergelijken wordt het onderwerp uitgediept. Wijnkennis vooraf is niet nodig, wel de interesse om een uur of 3 (interactief) naar een verhaal over wijn te luisteren. 

Erik van de Lustgraaf

Algemene wijnkennis zoals de theorie van het wijnmaken, het proeven en het bewaren van wijn zullen alleen aan bod komen wanneer hier door de groep om gevraagd wordt. Verwacht wel het antwoord op vragen als: ‘waarom produceren oudere wijnstokken betere wijn’? ‘hoe wordt de stijl van wijnen gemaakt met Pinot Noir beïnvloedt door het klimaat’? en ‘hoe kan het dat de ene Chardonnay met 12 maanden houtrijping veel meer naar vanille ruikt dan een andere Chardonnay met dezelfde periode op eiken?’ En dit alles natuurlijk uitgelegd op een manier die geen wijnkennis vooraf vereist!

Om een uur of 22:00 zijn er 12 prachtige wijnen van ongekend hoog niveau aan bod gekomen, winkelprijs tussen de 20 en 100 euro. Aan het einde van de proeverij is er uitgebreid de gelegenheid om onderling en met Erik nog eens na te praten onder het genot van de restjes uit de flessen. Mocht er iets tussen zitten dat je thuis nog eens na zou willen proeven dan kan dat: alle geproefde wijnen zijn te bestellen tegen 10% proeverijkorting!

Tot ziens bij een van de volgende proeverijen!

Over deze Blog

Dit is een blog van Cave de l'Est. Vind je het leuk om content over wijn en terroir ook op je eigen website te delen? Neem contact met ons op voor een samenwerking!

Lees alle andere blogs!Ben je 18 jaar of ouder?

Wij willen graag zeker weten dat onze producten alleen bij meerderjarige terecht komen. Ben je 18 jaar of ouder?