Gratis bezorging in Amsterdam vanaf 50 euro

Gratis verzending vanaf 75 euro

Wijncursussen & Wijnproeverijen

Wijnbeleving ontstaat door met elkaar wijn te proeven. Wijnplezier ontstaan door meer over wijn te begrijpen, het liefst in het bijzijn van een wijnmaker. Vandaar dat  Cave de l'Est deze wijnbeleving wil overbrengen door regelmatig wijncursussen- en proeverijen te organiseren.

Welke proeverij of cursus je ook kiest, de avond staat garant voor veel plezier, leuke inhoud en een snelle aanvang van het daadwerkelijke proefgedeelte. Ook is een proeverij op aanvraag mogelijk, zowel bij Cave de l'Est of op locatie. Gebruik de Whatsapp-button op de site voor overleg over de mogelijkheden.

Wijncursus

Wijncurssen in samenwerking met Cloud Wine

Robert van Cloud Wine stelt jou in staat om overal en altijd de juiste wijnkeuze te kunnen maken. Hoe? In zijn wijncursussen geeft hij niet een overvloed aan informatie, maar juist de essentie verpakt in een unieke, praktijkgerichte methode. Een wijncursus waar je wat aan hebt! Nieuwsgierig geworden? Ga naar Cloud Wine cloudwine.nl voor meer info en tickets.

Welke cursussen zijn er?
De wijnproeverij Level 1: De ideale kennismaking. 1 avond voor €59,00
Wijncursus beginners Level 2: Leg een gedegen basis. 3 avonden voor €199,00
Wijncursus gevorderden Level 3: De ultieme wijncursus. 5 avonden voor €325,00

Wijnproeverij

Wijnproeverij door Cave de l'Est

Zo vaak als mogelijk zullen we bij Cave de l’Est wijnmakers ontvangen om hun wijnen te komen toelichten. Zij weten als geen ander het ware verhaal van hun wijngaard, gebied en cultuur te vertellen. Een proeverij geleid door een wijnmaker biedt een unieke kans om uit eerste hand alles over een wijnhuis of -gebied te weten te komen. Wees er snel bij want deze proeverijen zijn over het algemeen snel uitverkocht!

Naast deze proeverijen geleid door een wijnmaker organiseren wij ook thematische proeverijen onder begeleiding van Erik van de Lustgraaf (DipWSET). Veel verschillende thema's passeerden al de revue: De Zuid-Afrikaanse wijnrevolutie, Chardonnay, Diversiteit van de Loire, Riesling, Het Nieuwe Spanje, etc. De 12 te proeven wijnen ondersteunen altijd het verhaal van het specifieke onderwerp en sluiten aan bij het overkoepelende thema van Cave de l'Est: terroir.

Lees wat andere mensen zeggen

Een selectie van de ervaringen van andere mensen die je voorgingen (Google Reviews)

Fantasische wijnproeverij gehad over Natuurwijn. Leerzame info en 12 geweldige wijnen geproefd. Als er weer zo'n proeverij is zou ik me meteen inschrijven. Voor beginners en wijnkenners.
Laatst een erg leuke en leerzame wijnproeverij bij Erik gehad! Veel van opgestoken en een gezellige avond gehad. Daarnaast weet Erik mij altijd aan een lekkere wijn te helpen en staat hij altijd open voor een praatje!
Ik heb een super leerzame en leuke wijnproeverij bij Erik mogen doen. Erik heeft veel kennis en zijn passie weet hij goed over te brengen. Absoluut een aanrader dus!


Ben je 18 jaar of ouder?

Wij willen graag zeker weten dat onze producten alleen bij meerderjarige terecht komen. Ben je 18 jaar of ouder?